Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavić: Vlast u RS-u pokazala svoje pravo lice

dragan cavic

Poslanik NDP-a Dragan Čavić izjavio je večeras da opozicija u Narodnoj skupštini RS-a neće trpiti nasilje i neće učestvovati u raspravi o zakonu u radu.

-Ova vlast u RS je danas pokazala svoje pravo lice, nasilničko kako jeste, ali sada u najbrutanijoj formi, ustvrdio je Čavić.

Poslanik SRSRS-a Milanko Mihajlica tvrdi da RS ulazi u dane “najdublje političke krize otkako je postala”.

– Na sceni je sumrak demokratije, parlamentarizma u RS, rekao je Mihajlica ističući da je „vlast izgubila kredibilitet, te da pod neviđenom policijskom opasadom usvaja sistemski zakon“.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović optužio je Vladu RS da je antinarodna i da „treba da ode“.

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a su napustili salu, u kojoj vladajuća većina raspravlja o novom zakonu o radu u RS, protiv kojeg su protestvovali radnici i članovi Saveza sindikata RS-a.

Ipak, u sali su ostala dva poslanika Napred srpske, Adam Šukalo i Goran Đorđić, koji svako malo, mirnim stajanjem na određenim mjestima u sali, tzv. „pasivnim otporom“ izražavaju svoj revolt ovakvim radom parlamenta.

Poručivši da neće odstupiti, Šukalo je konstatovao da je svjestan da na taj način krše poslovnik ali da im „na kršenje poslovnika ne preostaje ništa nego da krše poslovnik“.