Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici OŠ Aleksa Šantić predstavili su projekat “Parent's Corner”

erasmus_os_alexa_santic_1
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Predstavnici OŠ Aleksa Šantić predstavili su večeras projekt “Parent's Corner” iz programa ERASMUS+KA2, Priručnik za najbolje prakse sa vodičem za implementaciju kao i mogućnosti unapređenja partnerstva sa roditeljima na Konferenciji „Parent's Corner“ koja je održana u Hotelu „Hollywood“ na Ilidži.

Program ERASMUS + KA2 ima za cilj razmjenu dobrih praksi u obrazovanju i poboljšanje kvalitete poučavanja i učenja od predškolskog do srednjoškolskog obrazovnog nivoa u školama širom Evrope.

U okviru tog programa školama se pružaju prilike za saradnju spartnerima u Evropi i razvoju stručnih vještina nastavnog kadra.

Konferencija “Parent's Corner” OŠ Aleksa Šantić je u aprilu 2015. godine aplicirala s projektom iz programa ERASMUS + pod nazivom Teacher education-strenghtnening partnership between school and parents za koji je dobila podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Projekt je odobrila Evropska komisija i njegova realizacija počela je sastankom i svečanim potpisavanjem ugradu Szczytno (Republika Poljska).