Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici Specijalne olimpijade uručili zahvalnicu BH Telecomu

bh telecom – specijalna olimpijada

Uključivanje osoba sa posebnim potrebama u društvo je dugoročan i mukotrpan put posut predrasudama i nepoznavanjem i zato se istinska bit Specijalne Olimpijade ne nalazi u politici, praksi ili pravilima, već u svijesti i duhu onih povezanih sa programom, stoji na na stranici Specijalne olimpijade u BiH.

Upravo ova izjava možda nabolje opisuje snagu volje koja je omogućila bh. specijalnim reprezentativcima da se sa ovogodišnjih Ljetnih olimpijskih igara vrate sa osvojenih 11 medalja, a oni sami znaju koliko je truda i zalaganja bilo potrebno za ostvarenje ovakvog rezultata. Međutim, uspjeh nije došao preko noći i rezultat je dugogodišnjeg upornog rada, a istovremeno je zahtijevao i značajna materijalna sredstva za pripreme i odlazak na takmičenja.

[yuzo_related]

Zahvaljujući prijateljima i sponzorima koji dijele istu svijest, stvoreni su uslovi za rad Specijalne olimpijade u BiH i odlazak reprezentativaca na takmičenja, ističu u Specijalnoj olimpijadi, te dodaju da bez podrške kompanija kao što je BH Telecom ne bi mogli postići ovako uspješne rezultate.

Zbog toga su specijalni reprezentativci Adnan Pribišić, Armin Bjelica, Admir Ašćerić i Damir Rimac te rukovodstvo Specijalne olimpijade Enver Ćosićkić i Kada Delić-Selimović posjetili BH Telecom i generalnom direktoru Mirsadu Zaimoviću uručili prigodnu zahvalnicu za dugogodišnju podršku i prijateljsku saradnju.

“Zahvaljujući generalnom sponzorstvu BH Telecoma koje traje već osam godina, naši sportisti su učestvovali na Ljetnim olimpijskim igrama u Shangaju 2007. godine, Zimskim olimpijskim igrama u Idahu 2009., Evropskim ljetnim olimpijskim igrama u Varšavi 2010., Ljetnim olimpijskim igrama u Atini 2011., Zimskim olimpijskim igrama u PyongChangu, Evropskim Olimpijskim igrama u Antwerpu i konačno Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelesu ove godine“ rekla je izvršna direktorica Specijalne olimpijade u BiH Kada Delić-Selimović.

Također je istakla da BH Telecom kontinuirano pruža podršku kako Specijalnoj olimpijadi BiH, tako i drugim udruženjima kao što su Udruženja OAZA, Udruženja Majke hendikepirane djece TK, Urodilo TK, KSS Tuzla, KSS Sunce, Udruženje Svjetlo, Zavod Bakovići, Los Rosales Mostar i Koraci nade Tuzla.

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović je čestitao reprezentativcima na ostvarenom uspjehu i osvojenim medaljama.

“BH Telecom kontinuirano podržava brojne bh. sportiste, klubove i reprezentacije, a što je društveno odgovorna aktivnost kojom želimo doprinijeti razvoju bh. društva. Vi ste učinili ponosnim BH Telecom i cijelu Bosnu i Hercegovinu, te obećavam da ćemo biti uz vas i u budućnosti“, rekao je Zaimović.