Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnički dom Federalnog parlamenta danas razmatra više zakona

parlament fbih

Predstavnički dom Federalnog parlamenta trebao bi danas na sjednici razmatrati izmjene više federalnih zakona – o upravljanju otpadom, igrama na sreću, transplataciji organa i tkiva u svrhu liječenja te o izmirivanju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH.

Predviđeno je također izjašnjavanje o predloženim zakonima o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u FBiH, o nedopuštenom oglašavanju te o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji.

U nacrtu je predložen zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i odluke o davanju saglasnosti na plan ovogodišnjeg rada Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period 02.06.-31.12.2015. godine, potom o prošlogodišnjem radu Vlade FBiH te izvršenju programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH.

Izvještaj o prošlogodišnjem radu Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom također je u najavljenom dnevnom redu.