Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka vlade

Prekid nastave u osnovnim i srednjim školama u Brčko Distriktu BiH

vlada

Na konferenciji za medije dogradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Anto Domić je izjavio da je Vlada Distrikta danas donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te na osnovu praćenja situacije u drugim dijelovima BiH i zemljama u okruženju

Vlada Brčko Distrikta BiH danas je u drugom nastavku 89. vanredne sjednice donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u ovom gradu nakon razmatranja informacije o stanju i mjerama poduzetim u vezi s koronavirusom.

Na konferenciji za medije dogradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Anto Domić je izjavio da je Vlada Distrikta danas donijela Odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te na osnovu praćenja situacije u drugim dijelovima BiH i zemljama u okruženju.

-Odjeljenju za obrazovanje je naloženo da od sutra, 12. marta, obustavi nastavu u svim osnovnim i srednjim školama. Ova mjera će trajati dok postoji opasnost zaraze od koronavirusa, a svakih sedam dana će se vršiti procjena stanja na terenu – izjavio je Domić.

Domić je naglasio da su dosadašnje preporuke Kriznog štaba za zdravstvo po današnjoj Odluci Vlade imperativ što podrazumijeva i dezinfekciju javnih ustanova i sredstava javnog prijevoza.

U nastavku sjednice koji će uslijediti sutra Vlada će definirati mjere predostrožnosti kada je riječ o javnim okupljanjima građana.