Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Prekinuta 14. sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

parlament fbih (1)

Ranije na sjednici je usvojen Nacrt regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj za period od deset godina od dana usvajanja

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prekinuo je 14. redovnu sjednicu, koja će biti nastavljena sutra uoči održavanja 15. redovne sjednice.

Ostalo je da poslanici glasaju o Izvještaju o radu FERK-a za 2019. godinu, kvartalnim izvještajima o dugu za 2019. i 2020. godinu, Informaciji o vanjskom i unutrašnjem dugu u Federaciji BiH na dan 31.12.2019. godine, Izvještaju o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije (5Y) obveznica na dan 23.06.2020. godine, Izvještaju o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica (Aukcija 14.07.2020. godine – 6Y), te godišnjim izvještajima o poslovanju Javnog preduzeća „Željeznice Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo za 2016., 2017. i 2018. godinu.

Ranije na sjednici je usvojen Nacrt regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj za period od deset godina od dana usvajanja.

U detaljno sačinjenom dokumentu je, uz ostalo, ukazano na to centar Blagaja, s poslovnim i stambeno-poslovnim objektima orijentiranim prema glavnoj ulici, još ima prepoznatljive elemente orijentalnog i mediteranskog arhitektonskog oblikovanja, ali i da je izložen raznim uticajima koji postupno razgrađuju njegov integritet i identitet, što zahtijeva da mu bude vraćen prvobitni izgled.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda Predstavnički dom nije prihvatio da se po hitnom postupku razmatraju predložene izmjene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga i Zakona o unutrašnjem platnom prometu, kao i dopuna Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Tako su ta zakonska rješenja vraćena u formu nacrta.

Poslanici nisu usvojili izmjene i dopune Zakona o fiskalnim sistemima, a nisu ni prihvatili Izvještaj o izvršenju Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu.