Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

dom naroda pfbih (1)

Ostalo je da se izjasne o zaduženjima za projekte „Energetske efikasnosti – dodatno finansiranje“, „Javni prijevoz Sarajevo“ i „Živinice Regionalna deponija za kruti otpad“

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuo je večeras sjednicu na kojoj je, između ostalog, danas data saglasnost na finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za narednu godinu.

Također, data je saglasnost za izmjene i dopune finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, te na finansijski plan budžeta FERK-a za ovu i narednu godinu.

Delegati su usvojili nacrte zakona o građevinskom zemljištu i sudskoj policiji, kao i izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata i Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

Ostalo je da se izjasne o zaduženjima za projekte „Energetske efikasnosti – dodatno finansiranje“, „Javni prijevoz Sarajevo“ i „Živinice Regionalna deponija za kruti otpad“.

Na sjednici je danas usvojen budžet Federacije BiH za narednu godinu u iznosu od gotovo pet milijardi KM.

Budući da ga je ranije usvojio Predstavnički dom omogućeno je da stupi na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

O datumu nastavka sjednice javnost će biti blagovremeno informisana.