LIVNO

Prekinuto glasanje: Brat Borjane Krišto prijetio da će iznijeti glasačke listiće?

borjana kristo – fena (1)

Prema navodima dobivenim iz Livna radi se o Ljupku Krželju, bratu Borjane Krišto, koji je zamjenik predsjednika biračkog odbora u Osnovnoj školi Bila, rodnom mjestu kandidatkinje za Predsjedništvo BiH

Dva puta se prekidao proces glasovanja na izbornom mjestu Bila u Livnu zbog nepravilnosti. Kako saznaje Bljesak.info, Gradsko izborno povjerenstvo je već drugi put zatvorilo ovo biračko mjesto.

Do incidenta je, neslužbeno saznaju, došlo nakon što su podpredsjednik biračkog odbora i jedna ženska osoba prijetili iznošenjem glasačkih listića s izbornog mjesta.

Potom je biralište privremeno zatvoreno za glasovanje. Prema navodima dobivenim iz Livna radi se o Ljupku Krželju, bratu Borjane Krišto, koji je zamjenik predsjednika biračkog odbora u Osnovnoj školi Bila, rodnom mjestu kandidatkinje za Predsjedništvo BiH.

Inače, na području Livna do 12 sati na izbore je izašlo 10,11 posto birača, kazao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Livno Josip Vidović. “Do 12 sati izašlo je ukupno 2.693 birača s pravom glasa, što iznosi 10,11 posto”, rekao je Vidović.

Na području ovog grada registrirano je 26.672 birača koji će danas ispuniti svoju građansku dužnost na 41 biračkom mjestu gdje su ubrojana i ona u odsutnosti i mobilni tim.