Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prekršio protokol: Radojičić sjeo pored Netanyahua samo da se uslika (FOTO)

BiH

igor radojicic (1)2

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić iskoristio je upražnjenu stolicu i trenutak nepažnje ljudi iz protokola i pratnje izraelskog premijera, prišao, sjeo i fotografirao se s Netanyahuom.

Već smo navikli na “ulete” lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je u vrijeme dok je bio premijer u prvom mandatu, pa opozicionar, a zatim ponovo premijer i predsjednik Republike Srpske, lovio poznate političare da se fotografiše s njima, prenosi portal Istinito.

Činio je to na hodnicima i drugim mjestima, ukoliko mu nije bilo omogućeno da im priđe blizu tokom konferencija i sastanaka. Svi pamte njegove fotografije sa Putinom i drugim viđenijim svjetskim političarima. Sve za zajedničku fotografiju koju bi kasnije plasirao u svojim medijima i opisivao ih kao “srdačne susrete”.

Njegovim stopama je, kako se čini, krenuo i Igor Radojičić, visoki funkcioner SNSD i gradonačelnik Banje Luke.

Naime, tokom višednevne posjete Izraelu, gdje je boravio na poziv gradonačelnika Modina, grada – partnera Banje Luke, Radojičić je iskoristio prisustvo izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da mu priđe i fotografiše se s njim.

Netanyahu je u utorak naveče prisustvovao 6. konferenciji Federacije lokalnih zajednica Izraela, koju je i otvorio. Nakratko upražnjenu stolicu do izraelskog premijera iskoristio je Radojičić, prišao, sjeo i zadržao se dovoljno dugo da kamera ovjekovječi srećni trenutak.

Na fotografiji se vidi da je reagovala i djevojka iz protokola, koja je rukom upozorila Radojičića da mu tu nije mjesto. Ni to nije pomoglo, a Igorov pogled u kameru govori da mu je stalo da ovaj “susret” bude zabilježen.

Kada se fotografija uveća, jasno se vidi da na kartici na stolu ne stoji ime gradonačelnika Banja Luke.

Naravno, fotografija je našla svoje mjesto u domaćim medijima. Iako nije bilo tvrdnje o “zvaničnom” susretu s Netanyahuom, on je ipak smješten u kontekst Radojičićevih “razgovora u Izraelu”.