Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u Bosni oblačno sa snijegom, za vikend toplije i bez padavina

BiH

snijeg vrijeme sarajevo (2)

U Bosni je jutros oblačno, lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica i Kupres -10 stepeni, Drvar, Goražde i Livno -9, Ivan-sedlo i Sokolac -8, Bihać, Jajce i Sarajevo -5, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla -4, Zenica i Zvornik -3, Trebinje -2, Mostar 2 i Neum 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepen, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni umjereno oblačno, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od -13 do -7, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U nedjelju slično vrijeme, ali malo toplije. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 6 do 11 stepeni.