Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TK

Preminula pacijentica iz Živinica koja je bila zaražena koronavirusom

hitna tuzla

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona testirano je ukupno 168 osoba na COVID-19, jedan nalaz bio je pozitivan

Danas, u prijepodnevnim satima preminula je prvozaražena pacijentica sa područja grada Živinice, koja je bila hospitalizirana na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla kao pozitivna na prisustvo koronavirusa.

Pacijentica je na UKC bila primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na Covid-19.

Podsjetimo, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona testirano je ukupno 168 osoba na COVID-19, jedan nalaz bio je pozitivan, saopćeno je danas iz Službe za informisanje Vlade TK.

U pitanju je muškarac sa područja Tuzle, a kako je saopćeno zaraza korona virusom vezuje se za let iz Saudijske Arabije.

U Tuzlanskom kantonu od 27. marta do danas ukupno su zaražene 94 osobe (tri smrtna ishoda), dok je broj aktivno zaraženih trenutno devet. Do danas na virus korona u Tuzlanskom kantonu testirano je 8.215 osoba. Sedam zaraženih je sa područja Živinica i jedna osoba sa područja Gračanice i svi se nalaze na kućnom liječenju kao i novootkriveni slučaj muškarca sa područja Tuzle.