Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ferid alić

Preminuo jedan od osnivača SDA, nekadašnji federalni ministar i načelnik općine Zenica

ferid alić
FOTO: Dom zdravlja Zenica/Facebook

Alić je bio jedan od osnivača Stranke demokratske akcije u Zenici, a načelnik Općine Zenica bio je u periodu od 1997. do 2000. godine. Ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica bio je u prvoj poslijeratnoj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine

Javna ustanova Dom zdravlja Zenica objavila je da je jutros u 68. godini iznenada preminuo prim. dr. Ferid Alić, bivši direktor te ustanove, federalni ministar i načelnik Općine Zenica.

Dženaza-namaz i ukop bit će obavljeni sutra na mjesnom groblju u džematu Tetovo u Zenici, nakon ikindije namaza (17 sati).

Alić je 12 godina radio u toj ustanovi, osam godina te četiri posljednje godine kao pomoćnik direktora za medicinske poslove u JU “Dom zdravlja“ Zenica, sa koje je funkcije i penzionisan.

-Prim. dr. Ferid Alić imao je zavidnu karijeru u kojoj je, između ostalog, bio angažovan i kao federalni ministar za rad i socijalnu politiku, načelnik općine Zenica i predsjednik Zeničkog okruga – naveli su na stranici te ustanove.

Alić je bio jedan od osnivača Stranke demokratske akcije u Zenici, a načelnik Općine Zenica bio je u periodu od 1997. do 2000. godine. Ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica bio je u prvoj poslijeratnoj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.