U 62. godini

Preminuo novinar Mladen Bošnjak

mladen bosnjak (1)

Sahrana će biti u utorak, 6. aprila

Bivši predsjednik Društva novinara BiH, dugogodišnji član Upravnog odbora Duštva, Mladen Bošnjak, preminuo je od posljedica infekcije koronavirusom u 62. godini.

Bošnjak, poznati reporter i sportski novinar iz Ljubuškog, bio je istaknuti kolumnista portala Sportske.ba, a dugo je pisao i za Sport koji je izlazio kao izdanje Avaza. Mnogi regionalni, ali i bh. mediji često su ga zvali i za analize društvenih prilika, a njegove kolumne bile su redovan gost širom regije Bio je, sigurno, jedan od najboljih sportskih novinara na ovim prostorima, navode iz Društva novinara BiH.

Ističu da je od svojih 62 godine života, Mlađo barem 45 iz Ljubuškog kretao na sve četiri strane svijeta. Putovao, družio se i svima s kojima je nesebično dijelio svoju opčinjenost životom, podastirao priče iz čudesne prošlosti i sadašnjosti rodnog kraja i Hercegovine, one opore, ali tople, koju je neizmjerno volio i čiji je najpouzdaniji hroničar bio. Baš kao što je volio ljude sa kojima se družio i bio im prijatelj.

– Potvrđivao je to u brojnim tekstovima, analizama, reportažama, ali i gostovanjima u brojnim medijima, pišući, ali i govoreći strastveno kako o političkim dešavanjima, životu ili sportu. Malo je onih koji se danas kao novinari potpisuju, a koji su sa Mlađom o bilo čemu, mogli i neriješeno. Jer Mladen je bio enciklopedija koja hoda – navodi se u saopćenju.

Sahrana Mladena Bošnjaka bit će obavljena danas u 16 sati na mjesnom groblju Jabuka u Pregrađu, saopćeno je iz Upravnog odbora Društva novinara BiH.