Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sudski vještak

Preminuo poznati sarajevski doktor Hamza Žujo

hamza žujo doktor vještak
FOTO: Screenshot / Fokus.ba
Detalj sa svjedočenja Žuje u slučaju Dženan Memić

Već tada se vidjelo da se ne poklapaju ovi nalazi, odnosno da povrede koje je nabrajao Kovačević nisu postojale niti ih je Žujo zabilježio u obdukcionom nalazu

Preminuo je dr. Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke, u javnosti poznat kao vještak koji je vršio obdukciju nad tijelom ubijenog Dženana Memića. Žujo je preminuo jučer u 78. godini.

Dženaza će se obaviti u nedjelju, 25. februara, u 15:30 sati ispred džamije u Prenju.

Žujo je obdukciju Dženana Memića izvršio 16. februara, dan nakon što je preminuo na KCUS-u.

zujo dzenaza

– Leš je bio sa medicinskom gazom i sa zavojem na glavi. To sam samo našao na tijelu. Kod svake obdukcije mjeri se leš. Ja sam našao 190 cm. Nakon što sam uradio spoljašni pregled konstatovao sam povrede odnosno otvor u sljepoočnom predjelu lijevog dijela glave – kazao je tada Žujo, te je dodao da su na koži desne šake, desnog koljena, koži lijevog koljena, koži predjela lijeve nadlaktice pronađene površinske povrede koje je mogao zadobiti od pada.

Doktor Žujo, u ulozi vještaka je svoj nalaz prvi put je iznio pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u aprilu 2017. godine kada i Ševal Kovačević, vještak saobraćajne struke.

Već tada se vidjelo da se ne poklapaju ovi nalazi, odnosno da povrede koje je nabrajao Kovačević nisu postojale niti ih je Žujo zabilježio u obdukcionom nalazu. 

Pogledajte šta je tada Žujo rekao tokom svjedočenja.