Srebreničanin

Preminuo Zulfo Salihović

Zulfo Salihovic

Salihović je bio i predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, bivši načelnik Štaba 281. brigade, politički funkcioner u Srebrenici te učesnik “kolone smrti” u julu 1995. godine. Ove godine bio je i vođa “Marša mira”

Sinoć je u Tuzli od posljedica srčanog udara u 55. godini preminuo Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Adem Mehmedović, dugogodišnji novinar, a sada jedan od načelnika odjeljenja u Općini Srebrenica na svom Facebook profilu oprostio se od Salihovića.

“Zulfin odlazak je veliki gubitak za Srebrenicu. Ako je iko znao politiku onda je to bio Zulfo. Godinama je bio odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, pa tako i zadnji mandat. Jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici dugi niz godina. Ono što mogu tvrditi o Zulfi jeste da je bio iskren patriota i da je volio svoj narod i zemlju. Živio je Srebrenicu i sigurno da ga je koštala mnogo. Ostat će velika praznina iza njega koju nećemo moći popuniti, a bojim se da nismo dovoljno učili iz njegovog djelovanja”, naveo je Mehmedović.

Salihović je bio i predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, bivši načelnik Štaba 281. brigade, politički funkcioner u Srebrenici te učesnik “kolone smrti” u julu 1995. godine. Ove godine bio je i vođa “Marša mira”.

Vrijeme i mjesto dženaze Salihovića bit će poznati naknadno.