Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pretežno sunčano do kraja sedmice

vrijeme-suncano

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana, umjeren razvoj oblačnosti će usloviti slabe i rijetke lokalne pljuskove u zapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura iznosit će od 26 do 32 stepena.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva ili u većernjim satima, uz umjeren porast naoblake, u većem dijelu Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine se očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima slab pljusak kiše je moguć ponegdje u centralnoj i sjevernoj Bosni. Tokom poslijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U subotu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 16, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 27 do 32 stepena.

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne, i na sjeveru i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena saopćeno je iz Odjseka za analizu i prognozu vremena, Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.