Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po nalogu Tužilaštva TK

Pretres prostorija Američkog univerziteta u Tuzli

052fd952b9405ddcfa2873bcfac7bca4

Kako saznaje Patria, pretres AU u BiH vrši se zbog prijave studenata o uplatama 1.500 KM koje je Prcić tražio za reakreditaciju fakulteta, a ukoliko ne plate neće dobiti diplome

Po nalogu Tužilaštva TK i po naredbi Općinskog suda u Tuzli u toku je pretres prostorija Američkog univerziteta u Tuzli, potvrdio je Admir Arnautović iz Tužilaštva TK za Novinsku agenciju Patria.

“Sektor krim policije TK obavlja pretres prostorija AU u BiH. U toku je izuzimanje određene materijalne dokumentacije u vezi predmeta koji je formiran u ovom Tužilaštvu”, kazao je Arnautović

U ovom trenutku on nije mogao iznositi više detalja. Potvrdio je da je osnivač i vlasnik AU u BiH Denis Prcić na licu mjesta.

Kako saznaje Patria, pretres AU u BiH vrši se zbog prijave studenata o uplatama 1.500 KM koje je Prcić tražio za reakreditaciju fakulteta, a ukoliko ne plate neće dobiti diplome.

Inače, obiman predmet o AU u BiH vodi i Tužilaštvo BiH, a istraga se odnosi i na Sarajevo i Tuzlu i diplomu Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Krajem oktobra američki ACICS je objavio da je dobrovoljo povučena akreditacija AU u BiH, te se ovaj univerzitet ne nalazi više u bazi akreditovanih univerziteta. Inače, veliki broj prijava studenata upućen je ACICS-u koji je započeo svoju istragu, a u cijeli slučaj je uključen i Ured FBI pri Američkoj ambasadi u Sarajevu.