almir panjeta

“Pretužno je da šuplja priča Dodika i njegovih federalnih kolega i dalje ima plodno tlo”

predsjednistvo-bih-komsic-dodik-dzaferovic-810×536

“Pretužno je da sva ta šuplja priča, kako Dodika tako i njegovih federalnih kolega i koalicionih partnera i dalje ima plodno tlo u zemlji u kojoj je oranica sve manje, a korova i neplodnog tla sve više”

Povodom posljednjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je, nezadovoljan odlukom Ustavnog suda, najavio nove blokade rada državnih Institucija, na društvenim mrežama oglasio se novinar i naš kolumnista Almir Panjeta.

Smatra  da je “pretužno da sva ta šuplja priča, kako Dodika tako i njegovih federalnih kolega i koalicionih partnera i dalje ima plodno tlo u zemlji u kojoj je oranica sve manje, a korova i neplodnog tla sve više”.

“Pokušavam napisati nešto smiješno oko još jedne Dodikove kvaziblokade u nedostatku bilo kakvih konkretnih rezultata, i nema šanse. Stvarno više nije ni sekunde smiješno. Prežalosno je da nakon toliko godina lik svoj i nerad kadrova svoje privatne stranke, u čemu su mu se priključili i predstavnici (kvazi)opozicije, maskira tobožnjom borbom za narod kojeg je iz dana u dan sve manje i od kojeg skupa s ostalim narodima iz ove BiH još malo neće ostati niko.

Još tužnije je da ima onih koji tu priču puše, i da ima onih koji iako siguran sam imaju zdravog razuma da vide kolika je to glupost u medijima prave medijske priloge u kojima je Dodik heroj dok negira BiH ali ne i konvertibilne marke u kojima od BiH prima enormnu platu, i skupa je pretužno da sva ta šuplja priča, kako Dodika tako i njegovih federalnih kolega i koalicionih partnera i dalje ima plodno tlo u zemlji u kojoj je oranica sve manje, a korova i neplodnog tla sve više…”, napisao je Panjeta.