Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik se oglasio u "sitne sate"

Prevršilo je svaku mjeru, građani spriječeni da čuju renomiranu zvijezdu

dodik

Niko nije ometao skup u organizaciji grupe ‘Pravda za Davida’ na Trgu Krajine i neprihvatljiva je zloupotreba tog skupa, ustvrdio je Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su “noćašnja dešavanja u Banjaluci prevršila svaku mjeru i da će podržati sve one koji smatraju da bilo kakvi protesti u ovom gradu treba da budu zabranjeni od strane policije i drugih organa”.

“Ovo nema nikakve veze sa istinom i pravdom, ona se traži na drugom mjestu, a ne na ovaj način kako pokušavaju da urade gospodin /Davor/ Dragičević i njegovi navodni sljedbenici”, ustvrdio je Dodik i dodao:

“Niko nije ometao skup u organizaciji grupe ‘Pravda za Davida’ na Trgu Krajine i neprihvatljiva je zloupotreba tog skupa i što se krenulo dalje sa Trga. Odobrenje je bilo samo za održavanje skupa na Trgu, a prekoračeno je i vrijeme koje je dato. Oni su sami naveli da je to do 20.00 časova. U njihovom zahtjevu za odobrenje skupa je navedeno da im je potrebno vrijeme za održavanje skupa od 18.00 do 20.00 časova”,komentarisao je Dodik.

O prekidu koncerta Harisa DŽinovića Dodik je izjavio da su “građani nažalost spriječeni da čuju renomiranu zvijezdu”.

“Haris DŽinović je dolaskom pokazao koliko poštuje Banjaluku i ljude u Banjaluci. Svi oni koji su činili nasilje na drugom mjestu, tamo gdje je trebalo da bude održan koncert moraju biti prepoznati i privedeni zakonu”, rekao je Dodik za ATV.

Dodao je i da organizatori skupa „Pravda za Davida“ moraju da odgovaraju, jer nisu na adekvatan način proveli taj skup.

-Svi koji su činili nasilje na mjestu gdje je trebalo da se održi koncert Harisa Džinovića moraju biti privedeni zakonu – rekao je Dodik i osudio, kako kaže, vandalizam i zloupotrebe protesta od strane politike.