BiH

Mnogi nisu prihvaćeni

Prihvatanjem izvještaja o radu UNSA završena sjednica Skupštine KS

25/01/2019

Nije prihvaćen izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, GRAS-a, JP „Televizija Kantona Sarajevo“ ...

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nisu prihvatili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2017.godinu.

U nastavku sjednice prihvaćeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova kulture za 2017. godinu i to: MES – Međunarodni teatarski festival – Scena MESS, Muzej „Alija Izetbegović“, Centar za kulturu KS i Kamerni teatar ‘55. Nije prihvaćen izvještaj Muzeja Sarajeva i Historijskog arhiv Sarajeva.

Prihvaćen je i izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, ali nije prihvaćen izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, GRAS-a, JP „Televizija Kantona Sarajevo“ , Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, KJU “Gerontološki centar”, te Izvještaj o srednjoročnoj evaluaciji integrirane Strategije razvoja KS za razdoblje 2016. – 2017. godina.

Sjednica je završena prihvatanjem izvještaja o poslovanju za 2017. godinu Pravobranilaštva, Univerziteta u Sarajevu, Izvještaj o izvršenju sankcija u KS-u, kao i izvještaj Ministarstva saobraćaja KS o broju dopunskih taksi oznaka u Kantonu Sarajevo u 2018. godini.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.