Globus

Predsjednik Srbije

Vučić: Uhapšen predsjednik opštine i član SNS-a zbog paljenja kuće novinara

25/01/2019

Novinaru Jovanoviću u noći između 11. i 12. decembra prošle godine zapaljena je kuća u naselju Vrčin

Policija je uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragoljuba Simonovića u vezi s paljenjem kuće novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića iz te opštine, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinaru Jovanoviću u noći između 11. i 12. decembra prošle godine zapaljena je kuća u naselju Vrčin u opštini Grocka, a policija je ranije uhapsila osumnjičene Aleksandra Marinkovića i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je priznala krivicu u zamjenu za kaznu od 50.000 dinara i kućni pritvor od šest mjeseci.

“Želim da vas obavijestim da je policija Srbija danas uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsjednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke”, naveo je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Kako je rekao, njegova poruka svima je da partijska knjižica neće nikoga zaštiti od odgovornosti.

“Partijska knjižica nikoga neće sačuvati od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, nasilje će biti najstrože kažnjeno, kažnjavaćemo svakoga. Ovo je poruka za sve u Srbiji da ćemo pokazati odlučnost da stvari mijenjamo, a svima u svetu pošaljemo poruku da je Srbija sigurno mjesto za život”, kazao je Vučić.

Novinar Jovanović je više puta kao glavnog nalogodavca napada označio upravo predsjednika opštine Dragoljuba Simonovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.