BiH

tužna godišnjica

Prije 30 godina u Sarajevu poginuo slovenski novinar Ivo Štandeker

16/06/2022

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na sjednici od 20. februara 2019. donijelo Odluku o dodjeli posthumnog priznanja "Plaketa grada Sarajeva" Ivi Štandekeru

Navršilo se 30 godina od pogibije slovenskog humaniste i ratnog dopisnika časopisa “Mladina” iz Ljubljane Ive Štandekera, koji je 16. juna 1992. smrtno stradao na reporterskom zadatku na Dobrinji.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na sjednici od 20. februara 2019. donijelo Odluku o dodjeli posthumnog priznanja “Plaketa grada Sarajeva” Ivi Štandekeru.

Tim povodom danas će u 18 sati biti položeno cvijeće na njegovo spomen obilježje u parku na Dobrinji, u ulici Omladinskih radnih brigada (u blizini Centra za komunalne usluge).

Polaganju cvijeća prisustvovat će ambasador Republike Slovenije u BiH Damijan Sedar sa predstavnicima Ambasade, predstavnici Slovenskog društva Cankar iz Sarajeva, MZ Dobrinja, te predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva.

Svoje prisustvo potvrdio je i gradonačelnik grada Pesnica (rodnog mjesta Ive Štandekera) sa saradnicima i muzičkim oktetom, saopćeno je iz Slovenskog društva Cankar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.