Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Pripadnici MUP-a kontrolišu vozače pod dejstvom alkohola i droga

alkotest (1)

U prvih deset mjeseci ove godine saobraćajne nezgode su najčešće prouzrokovali vozači koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom alkohola

Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) sprovodiće od sutra trodnevnu akciju na putevima u RS-u, u kojoj će kontrolisati vozače pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MUP-a RS-a je saopšteno da su u prvih deset mjeseci ove godine saobraćajne nezgode su najčešće prouzrokovali vozači koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom alkohola, i to 1.005 vozača.

“Takođe, u navedenom periodu, policijski službenici MUP-a RS-a su iz saobraćaja isključili 16.243 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i 101 vozača zbog vožnje pod uticajem opijata, od ukupno 19.567 isključenih vozača”, saopšteno je iz MUP-a.

Naglašavaju da je vožnja pod uticajem alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova veoma opasna.

Iz MUP-a RS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, da poštuju zakonske propise te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.