Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripadnici OSBiH i dalje angažirani na gašenju požara na području Trebinja

helikopter-pozar

Više od 30 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz sastava 2. pješačke bojne 4. pješačke brigade nastavilo je učešće u operaciji gašenja požara sa ostalim pripadncima civilnih struktura na području općine Trebinje.

Pored ljudstva i dalje je angažiran helikopter OSBiH koji je tijekom operacije gašenja izvršio sedam naleta i izbacio 14 tisuća litara vode.

Pripadnici OSBiH su angažirani od jučer, jer požar nije lokaliziran zbog ekstremno visokih temperatura koje su zahvatile cijelo područje Bosne, a posebno Hercegovine.

– Važno je istaknuti da su svi pripadnici OSBiH, kao i pripadnici civilnih struktura, sigurni i da se operacija uspješno sprovodi. Za očekivati je da će se zajedničkom akcijom OS i civilnih struktura ovaj požar uspjeti uspješno lokalizirati do kraja dana. Još jednom smo pokazali da su OSBiH u stanju pripavnosti za brzo, blagovremeno i efikasno reagiranje kad god je državljanima Bosne i Hercegovine pomoć potrebna – navodi se u saopćenju iz Ministarstva odbrane BiH.

Sukladno svojim kapacitetima i mogućnostima, Oružane snage BiH su, kako se dodaje, i dalje u pripravnosti da pruže pomoć civilnim organima vlasti u gašenju požara na području Bosne i Hercegovine.