Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Pripremite se za hladna jutra: Nakon snijega i kiše, najavljeni i jaki udari vjetra

U Sarajevu je počeo padati jak snijeg
29.11.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kako su prognoze i najavile u poslijepodnevnim satima u Sarajevu je poceo padati jak snijeg.

Danas prijepodne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti

U centralnim i istočnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno minus 13 stepeni Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas prijepodne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom snijegom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoroškog zavoda BiH.

U srijedu više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni pretežno sunčano, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stepeni.

U četvrtak  u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Oblačno vrijeme se očekuje i u petak. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Najtopliji dio dana je jutro.

Temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11. Sa promjenom smjera vjetra prije podne temperatura zraka je u opadanju.