Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hapšenja u Banjoj Luci

Privedena Sofija Grmuša, članica grupe “Pravda za Davida”, Ozrena Perduva nisu pronašli

pretres-kuce-Davora-Dragicevica-3

Policija je dolazila i do kuće aktiviste grupe Ozrena Perduva, a tražili su ga i na poslu

Policija Republike Srpske uhapsila je jutros u Banjaluci Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Suzana Radanović, Davorova bivša supruga, potvrdila je Žurnalu Davorovo hapšenje, navodeći da su ga uhapsili pod optužbom da ugrožava sigurnost najviših zvaničnika MUP RS i Republike Srpske.

Radanović je navela da je uhapšen kada je iz kuće u naselju Pobrđe krenuo ka Trgu.

Za Davorom su, kada je izašao iz kuće, krenula dva policijska vozila. Bilo je ukupno pet policajaca, od kojih tri u uniformi, a dva u civilu.
 Dragičević je pokušao da izmakne hapšenju, ali nije uspio. Nije pružao nikakav fizički otpor.

Kako saznaje Žurnal privedena je i Sofija Grmuša, članica grupe „Pravda za Davida“. Policija je dolazila i do kuće aktiviste grupe Ozrena Perduva, a tražili su ga i na poslu. Prema posljednjim informacijama, policija opkoljava Trg Krajine.

Banjalučka policija je prije par dana podnijela prekršajne prijave protiv dvadeset učesnika čanova grupe „Pravda za Davida“, koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Narodne skupštine RS tokom održavanja sjednice parlamenta na kojoj je Dragan Lukač ponovo izabran za ministra policije RS.

Iz policije je tada saopšteno da su se članovi grupe „Pravda za Davida“ okupili na prostoru na kojem se ne mogu održavati javna okupljanja.

David je nestao u noći 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronadjeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.