Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trenutna situacija

U Sarajevu zrak čist, na snazi ipak ostaje epizoda Pripravnost

sarajevo trenutna5

Iako je danas došlo do značajnog pada koncentracija takvih materija, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima moglo bi doći do stabilizacije vremena

Nakon što je došlo do značajnog pada koncentracija zagađujućih materija u zraku, u Kantonu Sarajevo ukinuta je Druga epizoda “Upozorenje” Plana interventnih mjera, ali radi prevencije na snazi ostaje Prva epizoda “Pripravnost”.

Odluku je donio ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić koji obnaša funkciju predsjednika Operativnog štaba.

Iako je danas došlo do značajnog pada koncentracija takvih materija, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima moglo bi doći do stabilizacije vremena i izjednačavanja temperature na visini i u dnu kotline, što će uzrokovati ponovni rast koncentracija zagađujućih materija u sarajevskoj kotlini.

Zato je Stručno tijelo za koordinaciju predložilo zadržavanje Prve epizode “Pripravnost” Plana interventnih mjera, saopćeno je iz Press službe KS.

Pogledajte nekoliko fotografija iz centra grada snimljenih danas…

FOTO Fokus.ba