Prlić: Većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani

BiH

lana prlic

Potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić oglasila se u petak priopćenjem za javnost u povodu pisma kojeg je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio njemačkoj zračnoj kompaniji “Eurowings”.

“Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odvažio se pisati Eurowingsu, kompaniji koja će na vlastitu inicijativu i potpuno nevezano za ikakvu političku podršku, povezati Mostar s Dusseldorfom i Stutgartom. Naime, gradonačelniku je zasmetalo što kompanija Eurowings nije valjano prebrojala ‘krvna zrnca’ stanovnika grada te je upozorio da muslimani u Mostaru nisu većina”, navodi se u saopštenju.

Prlić je poručila gradonačelniku Bešliću kako bi najuspravnija formulacija bila da većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani i građanke.

“Dvije decenije vlasti nacionalističkih stranaka i bratsko neprijateljstvo između njih, dovelo je Mostar u slijepu ulicu gdje nas drže zatočene i bespomoćne. Sama činjenica da se HDZ i SDA već godinama uspješno nedogovaraju, pokazuje da smo zapravo stigli na odredište koje su nam i planirali – u podijeljen, disfunkcionalan, nerazvijen i nepovezan grad, u kom HDZ i SDA vladaju bez izbora”, ističe Prlić u saopštenju.

Ocijenila je kako je sramota da se turistički potencijal Mostara i cijele Hercegovine razvija bez ikakve konkretne i valjane pomoći vlasti.

“Sramota je da Zračna luka u Mostaru propada, dok istovremeno stotine tisuća turista slijeću u Split da bi vidjeli Mostar, Međugorje, Blagaj, Kravice, itd. Sramota je da, kada se neko konačno odvaži povezati Mostar sa svijetom, vi tu priliku iskoristite za izvoz svog ključnog proizvoda – nacionalne netrpeljivosti i brojanja krvnih zrnaca”, navodi se u priopćenju.