Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon saopćenja s kcus-a

Prof. dr. Zehra Dizdarević: Nikad nisam liječila doktora Šefika Pašagića

Zehra Dizdarevic

Pričom o ljekarima koji su na bolovanju je samo skretanje pažnje sa smrti dr Pašagića, kaže doktorica Dizdarević

Nakon saopćenja KCUS-a koje potpisuje generalna direktorica Sebija Izetbegović u kojem traži da se ispita uloga prof.dr. Zehre Dizdarević u liječenju doktora Šefika Pašagića koji je preminuo 5. aprila na klinici Podhrastovi a koji je bio zaražen koronavirusom, reakciju je uputila prof.dr. Zehra Dizdarević u kojoj negira da je liječila dr Pašagića.

“Žao mi je što nisam bila u situaciji da ga liječim. Uzrok smrti se najtačnije utvrdi obdukcijom, Sebija Izetbegović je direktno učestvovala u kreiranju situacije da se ne rade obdukcije jer se boji za sebe i boji se svoje odgovornosti. Ona je najodgovornija jer je na vrhu vertikale, ne samo za slučaj dr. Pašagića nego i za ostale slučajeve uključujući dijete koje nije htjela da liječi”, navodi prof. dr Zehra Dizdarević za Novinsku agenciju Patria.

Pričom o ljekarima koji su na bolovanju je samo skretanje pažnje sa smrti dr Pašagića, kaže doktorica Dizdarević.

“Očigledno je moja kritika jako pogodila jer je duboko osjeća da njeno neznanje šteti zdravlju naše populacije. Žao mi je što sam popustila na molbe da joj se pomogne u stvaranju akademske karijere i da se pridruži akademskoj zajednici kojoj nikad nije pripadala”, zaključila je prof.dr. Zehra Dizdarević.

KCUS: Obuhvatiti istragom i učešće Zehre Dizdarević u liječenju preminulog doktora Pašagića