BiH

FHMZ

Prognoza vremena do kraja mjeseca

16/11/2020

Minimalne temperature zraka varirat će između -4°C i 2°C u Bosni, do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 2°C i 8°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 12°C

Početak ove sedmice na prostoru Bosne i Hercegovine obilježit će oblačno vrijeme sa kišom. Na visokim planinama je moguć slab snijeg. Prestanak padavina prognozira se u poslijepodnevnim satima u utorak (17.11.), prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Od srijede (18.11.) postepeno razvedravanje i više sunčanih sati. Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano zadržat se do petka (20.11.), kada se u poslijepodnevnim satima očekuje novo naoblačenje i kiša. Kiša se prognozira i za dane vikenda.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 1°C do 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 7°C i 13°C, u Hercegovini do 16°C.

Početkom sljedeće sedmice (23.11.) prema raspoloživim sinoptičkim proračunima očekuje se stabilno, djelimično oblačno i sunčano. U jutranjim satima pored mraza u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je i magla ili niska oblačnost.

Minimalne temperature zraka varirat će između -4°C i 2°C u Bosni, do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 2°C i 8°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 12°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.