Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjenjivo vrijeme

Prognoza vremena do kraja radne sedmice: Sunce, kiša, naoblaka i vjetar

vrijeme sarajevo3 (1)

Poslijepodne na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini je moguća slaba kiša

U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH sunčano.

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslijepodne na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini je moguća slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u nižim dijelovima grada je moguća magla. Jutarnja temperatura oko 6, dnevna oko 18 stepeni.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

U Bosni će u četvrtak preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.