BiH

danas sunčano

Prognoza vremena do kraja radne sedmice: U petak se očekuje kiša

02/03/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u BiH biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 958 milibara, za 16 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u BiH biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza do petka

Sunčano vrijeme uz malu oblačnost očekuje se u srijedu. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u petak. Tokom dana, ponegdje i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.