John Moraga

Težak poraz bivšeg UFC izazivača, na podu je završio već u sedmoj sekundi (VIDEO)

moraga

Moraga vjerovatno nije mogao niti sanjati da će mu se u nekom meču brojati već nakon sedam sekundi, ali dogodilo se upravo to

Nakon što je 2018. godine završio svoju MMA karijeru, John Moraga odlučio se vratiti boksu. Bivši izazivač za UFC-ovu titulu muha kategorije prije toga imao je jedan neuspješni nastup u profesionalnom boksu, ali povratak u ring 2019. mu je godine donio veliku pobjedu. Ipak, iduća dva nastupa nisu bila tako uspješna.

Posljednji je Moraga upisao proteklog vikenda, kad se na uvodnom programu priredbe Canela Alvareza i Avnija Yildirima susreo s mladim talentom Marcom Castrom. Moraga vjerovatno nije mogao niti sanjati da će mu se u nekom meču brojati već nakon sedam sekundi, ali dogodilo se upravo to, prenosi Fightsite.

Jedan Castrov direkt dao je do znanja kako Moraga ovog puta možda neće izdržati niti ugovorene četiri runde, a isto se kasnije potvrdilo. Uspio se bivši UFC-ov borac oporaviti i vratiti se u meč, ali u drugoj polovici druge runde je još dva puta završavao na podu i sudac je odlučio kako nema smisla nastavljati.

Moraga je zahvaljujući rezultatima u UFC-u uspio doći do prilike nastupati na velikim borličakim priredbama pa je tako prije ove DAZN-ove nastupio i u “bubbleu” Top Ranka. No, pitanje je isplati li mu se rasprodavati ugled kao žrtva mladim nadolazećim talentima, što je u posljednja dva meča upravo bio slučaj.

Pogledajte kako je izgledao ovaj poraz, odnosno najbolje trenutke meča.