Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Prognoza za naredne dane: Oblaci koji se nadvijaju nad BiH nam donose kišu

oblaci

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini se tokom sedmice očekuje pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa kišom.

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Gradačac 4, Livno i Tuzla 5, Bihać, Drvar i Ivan-sedlo 6, Bugojno, Grude, Jajce i Sarajevo 7, Sanski Most i Zenica 8, Mostar 13 i Neum 14 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 15, na jugu do 19 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 12 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 18 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme bit će i u srijedu. Prijepodne kiša na jugu i jugozapadu, a poslijepodne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stepeni.