Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjenjivo vrijeme

Prognoza za naredne dane: Ponovo najavljen snijeg, očekuju se i jaki udari bure

Snijeg zabijelio Sarajevo
06.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U poslijepodnevnim satima snijeg je poceo padati i u Sarajevu.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni bit umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vedro je u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -9; Bugojno, Grude i Jajce -4; Drvar -3; Banja Luka, Bihać i Sanski Most -2; Prijedor i Zenica -1; Doboj, Sarajevo i Tuzla 0; Livno 2; Gradačac 4; Trebinje 5; Neum 8; Mostar 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni bit umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Za četvrtak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan stepen, na jugu zemlje do šest.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16.

U petak, u drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne jugo, koje će u drugoj polovini dana promijeniti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri stepena, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13.