Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promjenjivo vrijeme

Prognoza za naredne dane: Proljeće će nam “nakratko svratiti”

vrijeme

U poslijepodnevnim satima moguć je danas poneki slab lokalni pljusak u Hercegovini i jugozapadu Bosne

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki slab lokalni pljusak u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu prije podne oblačno. Smanjenje oblačnosti sredinom dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C, a najviša dnevna temperatura oko 15°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

U srijedu  u Bosni i Hercegovini veći dio dana bit će sunčano uz umjerenu oblačnost. Naoblačenje u Bosni sa sjevera u večernjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U četvrtak će u Bosni biti pretežno oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi u Hercegovini u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C.

U petak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.