Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka

Okončati agoniju formiranja vlasti u TK

skupstina

Neophodno je odmah formirati izvršnu vlast u TK i uvesti politički život u ustavno-zakonsku sferu, pri čemu će Naša stranka, kao i do sada, principijelno dati svoj puni doprinos

Regionalni odbor Naše stranke Tuzla smatra neophodnim, nakon gotovo šest mjeseci mrcvarenja, definitivno okončanje procesa formiranja izvršne vlasti u TK. Proces treba da dovrši relativni pobjednik prošlogodišnjih izbora (SDP), njegovim promptnim dovršenjem ili odustajanjem, kaže se u saopštenju Naše stranke.

Na taj način bi bile omogućene sve druge opcije koje bi morale voditi ka najbržem dokidanju vršenja izvršne vlasti od strane formalno nelegitimne Vlade, kao i stotina njenih drugih biranih i imenovanih dužnosnika koji nemaju izborno povjerenje građana TK i ilegalno raspolažu njegovim budžetskim i drugim sredstvima i pravima.

U najmanju ruku, bila bi okončana nepodnošljiva situacija potpune agonije dovršenja izbornog procesa iz oktobra 2018. godine, uspostavom nove izvršne vlasti shodno izbornim rezultatima i spriječena daljnja indirektna prevara birača neuvažavanjem njihove demokratske volje.

Naša stranka konstatira da bi na ovaj način svako dodatno trošenje vremena i javnog novca na navedeni nelegalan način samo nepotrebno multipliciralo već ogromnu nastalu štetu i gotovo dovelo u pitanje smisao izbornog natjecanja kao praznika demokracije i krajnje ozbiljno, indirektno, narušilo i naš politički rejting, saopštili su iz ove stranke.

U tom smislu, neophodno je odmah formirati izvršnu vlast u TK i uvesti politički život u ustavno-zakonsku sferu, pri čemu će Naša stranka, kao i do sada, principijelno dati svoj puni doprinos, stoji u saopštenju Naše stranke.