Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Prognoza za ovu sedmicu: Pred nama skoro četiri identična dana

Foto: FHMZ

U petak će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno. U Bosni se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a u Hercegovini lokalno slabije padavine.

Vjetar će biti slab, južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosiće od 10 do 15, na jugu zemlje do 18, a dnevna od 20 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu djelimično vedro. Mogući su prolazni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura će iznositi od 11 do 13, a dnevna od 21 do 23 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U petak će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.