Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Programske konvencije SDP-a u Travniku, Novom Travniku i Prnjavoru

niksic sdp

Socijaldemokratska partija BiH je nastavila s promocijom svog Izbornog programa za ovogodišnje lokalne izbore, održavanjem Programskih konvencija u Travniku, Novom Travniku i Prnjavoru.

U svom Izbornom programu se SDP-e zalaže da, u općinama u kojima osvoji vlast, izradi socijalnu kartu općine, tako što će se iskoristiti rezultati popisa, ali i evidencije koje postoje u općinskim službama i centrima za socijalni rad.

U rješavanju socijalnih problema treba osigurati zajednički rad, dogovor i djelovanje, kao i mogućnost okupljanja novca iz svih mogućih izvora, od budžeta, preko lokalnih privrednika, humanitarnih organizacija, kao i viših nivoa vlasti i drugih potencijalnih subjekata koji mogu učestvovati u kvalitetnom rješavanju socijalnih problema naših sugrađana.

– U našem Izbornom programu smo jasno naveli mogućnosti zapošljavanje od strane lokalnih vlasti, čime želimo riješiti ovaj višedecenijski problem – objasnio je predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić.

Potpredsjednik SDPBiH Zukan Helez, u svom obraćanju je naveo da aktuelna vlast na svim nivoima nema nikakvu viziju razvoja BiH.

Predsjednik Općinske organizacije SDP Novi Travnik Besim Belegić, u prezentaciji Izbornog programa ove organizacije, naveo je nekoliko gorućih problema ove općine.

– Naš Izborni program je rezultat naših analiza po mjesnim zajednicama širom općine. U njemu su sadržana rješenja problema, poput nezaposlenosti. Smatramo da se jedino investicijama, kojih posljednjih godina nema, mogu popraviti mnoge stvari – rekao je Belegić.

sdp