Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Proljeće i jesen su se zamijenili: Pogledajte kakvo nas (ne)vrijeme očekuje narednih dana

kisa

Padavine se najprije očekuju u sjevernim područjima, a razvojem oblačnosti i u centralnim dijelovima

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Padavine se najprije očekuju u sjevernim područjima, a razvojem oblačnosti i u centralnim dijelovima.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Tokom dana, na momente i jak. U Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak u Hercegovini uglavnom umjerena oblačno. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stupnja.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stupnja.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljaviom. Krajem dana, u centalnim, istočnim područjima i u Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stupnja.