Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Proljeće je uranilo, narednih dana temperature iznad 20 stepeni

tuzla jesen ljeto sunce vrijeme

Jutro će biti pretežno vedro, lokalno sa prolaznom maglom oko rijeka i po kotlinama. Tokom danas će biti sunčano i toplo za ovo doba godine

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno vedro i sunčano vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha od osam do 20 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti pretežno vedro, lokalno sa prolaznom maglom oko rijeka i po kotlinama. Tokom danas će biti sunčano i toplo za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do šest stepeni, a na planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Puhat će slab vjetar, sjevernog smjera.

Prognoza za naredne dane

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne očekuje se u četvrtak. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

I u petak se očekuje dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen.

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne i u suboti. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjeraa.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža.