Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proljeće u decembru: Prognoza vremena za naredne dane

BiH

vrijeme sarajevo

U Bosni će danas u nizinama preovladavati magla ili niska naoblaka, a u višim područjima bit će sunčano. Vjetar će biti slab. U Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 16. U mjestima sa dugotrajnom maglom maksimalna tamperatura zraka iznosit će do 5 stepeni.

U subotu će u Hercegovini biti pretežno sunčano. U Bosni u nizinama će preovladavati magla ili niska naoblaka, a u višim područjima sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U nedjelju će u Hercegovini biti sunčano uz malu naoblaku. Po kotlinama u Bosni prijepodne se očekuje magla, a u drugoj polovini dana pretežno vedro. Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3 stepena, na jugu zemlje od 1 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

[yuzo_related]

U ponedjeljak će u Hercegovini biti pretežno vedro. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla prijepodne, koja se lokalno može zadržati i cijeli dan. U višim područjima sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, a na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -3 i 2, a na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 8, a na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.