Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestabilno vrijeme

Promjena vremena: S kišom stiglo i zahlađenje, najviša dnevna 14 stepeni

vrijeme-kisa-2

Kiša se prognozira u prvoj polovici dana, s tim da je glavnina padavina u ranim jutarnjim satima

Danas u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro.

Kiša se prognozira u prvoj polovici dana, s tim da je glavnina padavina u ranim jutarnjim satima.

U Hercegovini je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će biti djelomično vedro. Lokalno slabija kiša od kasnih poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U petak će u Hercegovini biti pretežno sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.