Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađen nestali hrvatski državljanin

hgss – hercegovina

Hercegovačka gorska služba spašavanje (HGSS) Čitluk pronašla je u nedjelju M. I. ( 1984.g. ) mještanina sela Vid, pored Metkovića, koji se u subotu večer udaljio od kuće.

Brzom intervencijom HGSS Čitluk, uz pomoć policije i prijatelja nestalog,koji su se pridružili potrazi, spašavatelji su “zatvorili” teren i vrlo brzo locirali nestalog koji je nastojao izbjeći tragače, nakon što mu je pronađeno vozilo sa porukom, priopćeno je iz HGSS-a.

Mještanin sela Vid pored Metkovića M.I. (1984.) sinoć se udaljio od kuće i danas, u nedjelju, policija je u Međugorju locirala njegovo vozilo, nakon čega je usljedio poziv prema HGSS Čitluk.

Mario Matijić je predvodio potragu koja je uskoro locirala nestalog u predjelu brda ukazanja, ali se on opet udaljio, očigledno izbjegavajući kontakt.

Nakon toga su spašavatelji brzo napravili “zatvaranje područja”, što je uskoro urodilo pronalaskom nestalog.

Intervencija se odvijala po velikom nevremenu, jakoj kiši i vjetru ali je sretno završila pronalaskom živog i zdravog čovjeka kojem je prijetila opasnost od hipotermije jer je bio nezaštićen i izložen ozbiljnom pothlađivanju.

Timovi GSSuBiH su odmah bili stavljeni u pripravnost, ali nisu pokrenuti jer su spašavatelji HGSS Čitluk vrlo efikasno okončali akciju potrage, navodi se u priopćenju.