drvar

Pronađena bomba ispred osnovne škole: “Namjerno je ostavljena na tom mjestu”

drvar – ciscenje 1

Ona je upozorila neodgovorne pojedince da se ne igraju ljudskim životima

U neposrednoj blizini osnovne škole u Drvaru pronađena je ručna bomba, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak kaže da je na mjesto događaja u Ulici Ratka Sopića, nakon jučerašnje dojave, izašla policija koja je pronašla bombu “M75” i odnijela je u skladište Policijske uprave do dolaska pripadnika federalne Uprave Civilne zaštite koji će je preuzeti.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da se bomba koja je pronađena juče nalazila u neposrednoj blizini bombe koja je pronađena u nedjelju, 24. marta.

“S obzirom na to da je Civilna zaštita pretražila taj dio terena, postoji osnovana sumnja da je bomba namjerno ostavljena na tom mjestu. Pretpostavljam da se neko želio riješiti eksplozivne naprave, ali ne znam kako mu je palo na pamet da ostavlja bombu u blizine osnovne škole”, kaže Runićeva.

Ona je upozorila neodgovorne pojedince da se ne igraju ljudskim životima.

“Apelujem da svi građani Drvara, a posebno roditelji upozore djecu da ne odlaze na mjesta koja su zarasla, a ako primijete bilo kakve sumnjive predmete, da to prijave policiji kako bi bile spriječene neželjene posljedice”, rekla je Runićeva.

U nedjelju, 24. marta, srednjoškolci iz Drvara pronašli su ručnu bombu “M52” u neposrednoj blizini osnovne škole tokom proljećnog čišćenja grada. Bombu su uklonili pripadnici Civilne zaštite Livno.