Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

usvojena informacija

Propao još jedan plan Novalićeve vlade: Ad-hoc tim za nabavku vakcina više ne postoji

vlada 111

Ovu radnu grupu su činili premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar i ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo

Federalna vlada je usvojila i informaciju Ad hoc tima o provođenje postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) u periodu od 1. aprila do 7. aprila 2021. godine.

Vlada je konstatirala da je poduzela sve aktivnosti koje je tražio Ad hoc tim, te da je i Pregovarački tim za nabavku vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) za potrebe građana Federacije BiH, formiran 25. marta 2021. godine, poduzeo aktivnosti koje su mu bile u nadležnosti.

Sve dalje aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina, u skladu sa svojim nadležnostima, obavezan je poduzimati Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Podsjetimo, Ad-hoc tijelo formirano je prije nepune tri sedmice. Ovu radnu grupu su činili premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar i ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo.

U međuvremenu je Đapo zatražila da više ne bude dio ovog tijela jer, kako je navela, ne služi nokakvoj svrsi pošto kompanije same dogovaraju nabavke vakcina.