Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Borba ide dalje"

Protest Pravda za Dženana: Ovdje se nema šta čekati, rješivo je za deset minuta (FOTO/VIDEO)

pravda-za-dzenana-19-put

Krunić u Banja Luci nije primio prijetnju, pa je likvidiran. Oni su na sve spremni

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u 13 sati počeo je protest “Pravda za Dženana Memića”, mladića koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima izgubio život prije četiri godine.

– Problem su političati vještaci. Dva puta je presuda oslobađajuća i nije bila saobraćajna nesreća. Borba ide dalje, pa koliko god trajala. Niko pored mene nije siguran, taknuli smo i osje gnijezdo ali me nije strah, poručio je Memić na početku svog obraćanja.

– Krunić u Banja Luci nije primio prijetnju, pa je likvidiran. Oni su na sve spremni. Svakako ne spavam po noći, samo neka me udare iza leđa kao što su Dženana. A oni su spremni iza leđa udariti. Ali nema veze, meni nije žao, ako me niko ne spriječi do kraja ide ova borba i znaće se ubica. Nije sada bitan ubica, poručio je Memić i dodao:

– Još uvijek vjerujem sudu, ali ne vjerujem VSTV-u. Ovdje se nema šta čekati, rješivo je za deset minuta. Znam šta su svjedoci rekli i to ne može sakriti niko. Meni su došli svjedoci, sve znam šta je ko uradio.

Memić je danas kazao kako je u posjed dobio snimak iz kuće porodice Mutap.

“Ovih dana sam dobio jedan snimak iz kuće od Mutapa, tu je Alisa sa roditeljima i govori: “Ko je vama rekao da nas je udarilo auto?” Ja posjedujem taj snimak. Advokat će odlučiti šta ćemo od snimka, da li ćemo ga predati u Tužilaštvo, meni je to dovoljno. U MUP-u su sakrivali dokaze, brisali poruke iz Dženanovog telefona, to su mi priznali. Časni sudija je presudio da je Dženan ubijen, a ne da ga je udarilo auto”.

Pogledajte i poslušajte šta je rekao Memić…

Danas se navršavaju četiri godine otkako je mladić Dženan Memić pod još nerazjašnjenim okolnostima zadobio teške povrede glave od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine na KCUS-u. Za 13 sati su najavljeni protesti građana ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Smrt Dženana Memića je, nakon četiri godine, i dalje nerazjašnjena, a Kantonalni Sud u Sarajevu je dva puta donio oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao mladić.

Sud je 13. januara utvrdio da Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, nego od povreda nastalih udarcem tupim predmetom.