Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Protiv 27-godišnjaka podignuta optužnica za promet 9.700 kutija cigara

Tuzilastvo1

Miletić je otkriven od policijskih službenika PS Trnovo i Ustikolina

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv bh. državljanina Obrada Miletića, rođenog 1994. godine u Gacku, koji se tereti da je početkom 2021. godine, počinio nedozvoljen promet oko 9.700 kutija cigareta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Optuženi se tereti da je, početkom 2021. godine, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, u dva navrata prevozio cigarete bez potrebne dokumentacije i akciznih markica, u jednom navratu u količini od 3.690 kutija, a drugi put od 6.040 kutija, tržišne vrijednosti od oko 34.000 konvertibilnih maraka (KM).

Miletić je otkriven od policijskih službenika PS Trnovo i Ustikolina, kada su navedene cigarete bez dokumentacije oduzete od optuženog, te je osumnjičeni spriječen u stavljanju u promet odnosno prodaji navedenih cigareta.

Optuženi se tereti da je nabavio veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, sa namjerom da ih stavi u promet, odnosno proda, u čemu je spriječen od ovlaštenih službenih lica, čime je počinio kazneno djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.