Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Protjeran irački državljanin koji se dovodi u vezu sa organizovanjem krijumčarenja ljudi

sluzba za poslove sa strancima

Za navedeno lice je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom

Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od strane inspektora za strance, u popodnevnim časovima 2. oktobra na području sarajevske opštine Stari Grad, zajedničkom akcijom, inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH locirali su i priveli u službene prostorije Službe za poslove sa strancima iračkog državljanina inicijala S. J, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za navedeno lice je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime, u pitanju je lice koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koji se dovode u vezu sa gore navedenim licem, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.