Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upriličena i priredba

Prvačićima Katoličkog školskog centra uručeni ruksaci sa udžbenicima

70157734_1925896404263219_5144148421375950848_n

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu u okviru kojeg djeluju dvije osnove škole na Mejtašu i Stupu don Mario Ćosić je kazao da se ove godine obilježava jubilarna 25. godina od osnivanja ovog centra

U prostorijama sarajevske Osnovne škole Katoličkog školskog centra danas je za 58 prvačića ove školske ustanove organizovana podjela školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika.

U ime Općine Centar prisutne je pozdravila i prvačićima uručila poklone za početak njihovog novog razdoblja u životu predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

-Sa početkom školske godine Općina Centar obezbijedila je za skoro 600 prvačića iz svih naših osnovnih škola ruksake sa udžbenicima i školskim priborom čime želimo da svim našim roditeljima učinimo što bezbrižniji polazak njihovih prvaka u školu. Osim prvačića Općina Centar će tokom ove godine imati lijepe projekte namijenjene učenicima iz ostalih razreda. Danas je divan dan u Katoličkom školskom centru kada  dočekujemo naše prvačiće i želimo im što sretnije i bezbrižnije školovanje – kazala je Karačić.

Za sve prisutne roditelje i ostale goste učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili priredbu kao znak zahvale za ovaj današnji događaj.

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu u okviru kojeg djeluju dvije osnove škole na Mejtašu i Stupu don Mario Ćosić je kazao da se ove godine obilježava jubilarna 25. godina od osnivanja ovog centra.

–Mi ove školske godine u našoj osnovnoj školi imamo 1.084 učenika od čega je 113 prvačića, gdje će njih 58 pohađati nastavu u našoj matičnoj školi na Mejtašu, a 55 prvačića je upisano u našoj područnoj školi na Stupu. Želimo da našim učenicima boravak u ovoj ustanovi i njihovo odrastanje bude korisno i za dušu i za tijelo i da se u ovoj ustanovi osjećaju lijepo i ugodno. Zahvaljujemo predstavnicima Općine Centar koji svake godine podržavaju naše najmlađe i pored ovog ruksaka sa udžbenicima i školskim priborom podržavaju rad ovog centra kroz neke druge projekte na čemu im se želim zahvaliti, poručio je don Ćosić tokom današnje male svečanosti polaska prvačića u ovu školsku ustanovu.

Za prvačiće iz ostalih 11 osnovnih škola iz Centra koji su krenuli pohađati nastavu u novoj školskoj godini ruksaci sa udžbenicima i priborom su podijeljeni u ponedjeljak tokom prvog dana škole. Za ovu namjenu je iz budžeta izdvojeno 102.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.